Assortiment

Al het inlijstwerk word bij Lijstenmakerij Gallery gedaan in eigen atelier/werkplaats. Natuurlijk gebruiken we uitsluitend de beste materialen. Dat geldt voor de lijsten, welke betrokken worden van alle grote lijstenleveranciers in binnen en buitenland, maar ook voor de passe-partout’s en de andere kartonsoorten.

Al deze materialen zijn volledig zuurvrij, waardoor wij een perfecte bescherming garanderen van uw waardevolle materialen. Verder wordt er bij lijstenmakerij Gallery gewerkt met de modernste machines, zodat u verzekerd kunt zijn van een kwalitatief hoogwaardig en degelijk product.

Dat we, als gespecialiseerd lijstenmaker, een enorm assortiment lijstprofielen voeren, zal geen verrassing zijn. We hopen u binnenkort de mogelijkheid te bieden om al onze profielen op deze site te zien. Echter, het blijft altijd moeilijk u een goed beeld te vormen van een lijst via een beeldscherm. De beste manier is toch nog steeds een lijst uit te zoeken in onze showroom. Dan pas kunt u werkelijk zien hoe een lijst eruit ziet, qua vorm, qua kleur enz.

Hout:

In onze showroom vindt u een enorm aanbod houten profielen. Wij voeren lijsten van vrijwel alle grote lijstenleveranciers in binnen en buitenland. Van modern tot barok, van smal tot zeer breed en in elke prijsklasse.

Aluminium:

Ook in aluminium vindt u bij ons een zeer grote collectie. Wij voeren het aluminium assortiment van Nielsen. Dit merk word gezien als het beste en het mooiste dat er op aluminiumlijsten gebied te vinden is.

Wissellijsten:

Wissellijsten zijn er in vele standaard maten, grote hoeveelheid kleuren en verkrijgbaar in hout en aluminium. Uiteraard voeren we het complete assortiment “Barth” wissellijsten. Maar we kunnen tevens van ieder maatwerkprofiel een wissellijst op maat maken.

Passe-partout’s

Passe-partouts zijn een onmisbaar onderdeel van inlijstingen. En omdat Gallery Woerden beschikt over een computergestuurde passe-partout machine zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt. Passe-partouts met één of vele gaten, vierkant rechthoekig, rond en ovaal. Maar ook inallerlei andere vormen. Beertjes, auto’s, harten, letters enz, enz. Het is zelfs mogelijk om bedrijfs logo’s uit het passe-partout te snijden. Natuurlijk zijn ook grote aantallen een fluitje van een cent.

Glas

Glas heeft vooral als functie, uw kostbare werk te beschermen. Glas kun je grofweg in 3 soorten onderverdelen:

Ontspiegeld glas:

Ontspiegeld glas, ook wel antireflexglas genoemd, is gematteerd (geëtst) glas dat de hinderlijke reflectie goeddeels opheft. Echter dit glas heeft als nadeel dat het nogal wat kleur en contrast van de afbeelding weghaald en een mattig effect geeft. Daarom wordt deze glassoort nauwelijks meer gebruikt, ondanks het feit dat men tegenwoordig met een veel fijnere etsing werkt.

Normaal glas:

Normaal glas is de meestgebruikte glassoort. De betere lijstenmakerijen werken in tegenstelling tot de massaproducenten uitsluitend met A kwaliteit 2mm float glas. Normaal glas heeft als voordeel dat het de kleuren en contrasten van de afbeelding versterkt. De afbeelding krijgt een helder beeld. Maar ook normaal glas kent een nadeel. Afhankelijk van de lichtinval, spiegeld normaal glas nogal. Wat is sommige gevallen zeer hinderlijk kan zijn.

Museum glas:

Museumglas is glas dat is voorzien van een coating, die ervoor zorgt dat de voordelen van normaal glas in tact blijven, maar de hinderlijke reflectie ongedaan gemaakt wordt. Deze glassoort, die onder diverse namen en merken op de markt gebracht word, verminderd de spiegeling met 90%, waardoor het effect onstaat alsof er geen glas aanwezig is. Wij maken gebruik van “Miroguard+”. Deze soort is door een extra coating ook nog eens UV-werend. Dit zorgt ervoor dat verkleuring en verbleeking van het werk wordt tegengegaan, wat een nog grotere bescherming geeft aan het in te lijsten werk.
In dit voorbeeld ziet u;
links: normaal glas, midden: miroguard+, rechts: ontspiegeld glas

adminAssortiment