Glas

Glas heeft vooral als functie, uw kostbare werk te beschermen. Glas kun je grofweg in 3 soorten onderverdelen:

Ontspiegeld glas:

Ontspiegeld glas, ook wel antireflexglas genoemd, is gematteerd (geëtst) glas dat de hinderlijke reflectie goeddeels opheft. Echter dit glas heeft als nadeel dat het nogal wat kleur en contrast van de afbeelding weghaald en een mattig effect geeft. Daarom wordt deze glassoort nauwelijks meer gebruikt, ondanks het feit dat men tegenwoordig met een veel fijnere etsing werkt.

Normaal glas:

Normaal glas is de meestgebruikte glassoort. De betere lijstenmakerijen werken in tegenstelling tot de massaproducenten uitsluitend met A kwaliteit 2mm float glas. Normaal glas heeft als voordeel dat het de kleuren en contrasten van de afbeelding versterkt. De afbeelding krijgt een helder beeld. Maar ook normaal glas kent een nadeel. Afhankelijk van de lichtinval, spiegeld normaal glas nogal. Wat is sommige gevallen zeer hinderlijk kan zijn.

Museum glas:

Museumglas is glas dat is voorzien van een coating, die ervoor zorgt dat de voordelen van normaal glas in tact blijven, maar de hinderlijke reflectie ongedaan gemaakt wordt. Deze glassoort, die onder diverse namen en merken op de markt gebracht word, verminderd de spiegeling met 90%, waardoor het effect onstaat alsof er geen glas aanwezig is. Wij maken gebruik van “Miroguard+”. Deze soort is door een extra coating ook nog eens UV-werend. Dit zorgt ervoor dat verkleuring en verbleeking van het werk wordt tegengegaan, wat een nog grotere bescherming geeft aan het in te lijsten werk.
In dit voorbeeld ziet u;
links: normaal glas, midden: miroguard+, rechts: ontspiegeld glas

adminGlas