Schildermateriaal

Olieverf

Olieverf in allerlei vormen bestaat sinds de veertiende eeuw. Traditionele olieverf wordt in essentie nog steeds vervaardigd volgens het procédé dat ook in de vijftiende eeuw al werd gebruikt. Pigment wordt gewreven met een bindmiddel (ook wel vehikel of drager genoemd). Als bindmiddel wordt lijnolie uit vlas) gebruikt en – soms – saffloerolie (die bleker is en trager droogt). Er zijn 5 soorten olieverf. Artists’ Oil Colour, de hoogste professionele kwaliteit traditionele olieverf gemaakt met de beste pigmenten; Winton olieverf (studiekwaliteit) is een hoogwaardige, voordelige olieverf voor kunstenaars die veel verf gebruiken; Artisan watermengbare olieverf is echte olieverf maar maakt oplosmiddelen overbodig; Griffin sneldrogende olieverf voelt binnen 24 uur droog aan, bij uitstek geschikt voor korte sessies; Artists’ Oilbar, traditionele olieverf in de vorm van een stick.

Acrylverf

In 1954 kwam het Amerikaanse bedrijf Permanent Pigments voor de kunstenaar met de eerste acrylverf op basis van een dispersie in water: Liquitex. Acrylverf op waterbasis is samengesteld uit pigmentdeeltjes gedispergeerd in een acrylpolymeer emulsie. Liquitex verf, mediums, en tools zijn ontwikkeld als een compleet systeem en werken op vrijwel alle poreuze ondergronden. Omdat al onze acrylverf en mediums zijn geformuleerd om door elkaar te gebruiken kunnen kunstenaars een onbeperkt scala aan speciale effecten bereiken: van dik sculpturale applicaties tot dunne permanente aquarellen en alles daar tussenin.

Aquarelverf

Sinds Henry Newton en William Winsor in 1832 de eerste ‘natte aquarelverf’ ter wereld introduceerden, is het aquarelleren een favoriet bij menig kunstenaar. Alle kleuren Artists’ aquarelverf in zowel tubes als napjes worden afzonderlijk gemaakt en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Beginnende schilders werken vaak met napjesverf vanwege de beheersbaarheid van de kleursterkte waardoor ze vrijer durven werken. Tubeverf is in z’n algemeenheid populairder en heeft zijn regelmatige gebruikers die graag werken met grote volumes of krachtige gewassen tonen. Veel schilders hebben beide, omdat napjesverf handig is bij buiten werken en schetsen. Uiteraard kunnen kunstenaars beide soorten ook naar believen combineren.

Pastel en potlood

Potloden bestaan er in verschillende soorten en maten. Derwent Coloursoft: bijzonder veelzijdige kleurpotloden met een zachte, fluweelachtige kleurstift voor snelle, krachtige en royale kleurafgifte. Eenvoudig te slijpen voor gedetailleerde toepassingen. Bijzonder geschikt voor kleurmenging en laag-over-laag technieken, zodat een oneindig rijk kleurspectrum kan worden gerealiseerd. Derwent Coloursoft is toepasbaar voor veel technieken; van brede kleurvlakken voor eigentijdse stillevens tot gedetailleerde portretten en Mandala tekenen. Derwent Artists is een traditioneel assortiment kleurpotloden met een grote diameter. Dit potlood is verkrijgbaar in 120 door professionals geselecteerde kleuren en heeft een zachte, ietwat wasachtige streek, die ideaal is voor het in elkaar werken of over elkaar heen zetten van kleuren. Het omvangrijke kleurengamma van pastelpotloden stelt kunstenaars in staat om kleuren in lagen over elkaar heen te zetten om zo nieuwe kleurtonen en tinten te maken. Laten zich gemakkelijk mengen en in elkaar verwerken. Pastelpotloden van Conté à Paris genieten grote bekendheid door een zeer uitgebalanceerde hardheid. Doordat deze pastelpotloden iets harder zijn dan de pastelkrijtjes vullen beide assortimenten elkaar uitstekend aan, waarbij de pastelpotloden uitermate geschikt zijn voor het aanbrengen van ingewikkelde details. De carré’s van Conté à Paris, gebruikt door kunstenaars als Picasso, Degas en Delacroix, zijn altijd hét referentiepunt geweest op het gebied van vierkante pastels. Ze kunnen worden gebruikt om mee te schetsen, maar ook voor een monochroom of juist zeer kleurrijk werk. Door afwisselend met de hoeken, de zijkanten of de punt te werken kunt u zowel gekleurde achtergronden als precieze details bewerkstelligen. De zachte pastels van Conté à Paris worden vervaardigd met de allerfijnste pigmenten, vermengd met krijt, klei en andere ingrediënten. Deze mengeling verleent de zachte pastels een rijke, fluwelige zachtheid en een perfecte hechting.

adminSchildermateriaal