Pastel en potlood

Potloden bestaan er in verschillende soorten en maten. Derwent Coloursoft: bijzonder veelzijdige kleurpotloden met een zachte, fluweelachtige kleurstift voor snelle, krachtige en royale kleurafgifte. Eenvoudig te slijpen voor gedetailleerde toepassingen. Bijzonder geschikt voor kleurmenging en laag-over-laag technieken, zodat een oneindig rijk kleurspectrum kan worden gerealiseerd.

Derwent Coloursoft is toepasbaar voor veel technieken; van brede kleurvlakken voor eigentijdse stillevens tot gedetailleerde portretten en Mandala tekenen. Derwent Artists is een traditioneel assortiment kleurpotloden met een grote diameter.

Dit potlood is verkrijgbaar in 120 door professionals geselecteerde kleuren en heeft een zachte, ietwat wasachtige streek, die ideaal is voor het in elkaar werken of over elkaar heen zetten van kleuren. Het omvangrijke kleurengamma van pastelpotloden stelt kunstenaars in staat om kleuren in lagen over elkaar heen te zetten om zo nieuwe kleurtonen en tinten te maken. Laten zich gemakkelijk mengen en in elkaar verwerken. Pastelpotloden van Conté à Paris genieten grote bekendheid door een zeer uitgebalanceerde hardheid.

Doordat deze pastelpotloden iets harder zijn dan de pastelkrijtjes vullen beide assortimenten elkaar uitstekend aan, waarbij de pastelpotloden uitermate geschikt zijn voor het aanbrengen van ingewikkelde details. De carré’s van Conté à Paris, gebruikt door kunstenaars als Picasso, Degas en Delacroix, zijn altijd hét referentiepunt geweest op het gebied van vierkante pastels.

Ze kunnen worden gebruikt om mee te schetsen, maar ook voor een monochroom of juist zeer kleurrijk werk. Door afwisselend met de hoeken, de zijkanten of de punt te werken kunt u zowel gekleurde achtergronden als precieze details bewerkstelligen. De zachte pastels van Conté à Paris worden vervaardigd met de allerfijnste pigmenten, vermengd met krijt, klei en andere ingrediënten. Deze mengeling verleent de zachte pastels een rijke, fluwelige zachtheid en een perfecte hechting.

adminPastel en potlood